به گزارش گاهاننیوز، این طرح برای مصارف بخشهای شرب و صنعت در استانهای هرمزگان، کرمان و یزد بهعنوان منبع پایدار به اجرا درآمده و در این طرح از آب دریا به دو شکل آبشور (بدون نمکزدایی) و آب شیرین (همراه با نمکزدایی) استفاده میشود.
با صدور مجوز ۲۶ میلیارد مترمکعب در سال نمکزدایی آب دریا از طرف وزارت نیرو، نیازهای ۱۷ استان کشور در مناطق ساحلی و فلات مرکزی ایران را تأمین میکند.
با اجرای این طرح ۴۵۰ میلیون مترمکعب آبشور نمکزدایی شده و درنهایت ۱۵۰ میلیون مترمکعب آب شیرین برای مصرف در استانهای هرمزگان، کرمان و یزد آماده میشود.
در مرحله نخست این طرح با اجرایی شدن ۳۰۳ کیلومتر تونل، ایستگاههای پمپاژ متعدد و تأسیسات برقی موردنیاز، حدود ۷۰ میلیون مترمکعب آب به منطقه سیرجان در استان کرمان و بخشی از استان هرمزگان به مصارف شرب و صنعت رسید.همچنین امروز آبشیرینکن یکمیلیون مترمکعبی «بندرعباس» افتتاح شد.
روحانی؛ طرح انتقال آب از خلیجفارس کاملاً محیط زیستی است
حسن روحانی رئیسجمهور در مراسم بهرهبرداری از مرحله نخست طرح انتقال آب خلیجفارس به فلات مرکزی ایران گفت: طرح انتقال آب خلیجفارس به فلات مرکزی ایران، خط انتقال امید به همه کشاورزان، صنعتگران و مردم این منطقه است.
طرح بینظیر احیای دریاچه ارومیه و طرح عظیم انتقال نفت از گوره به جاسک تا اوایل سال آتی به بهرهبرداری میرسند.
از همه مهندسان، کارگران و مجریان طرح انتقال آب خلیجفارس به فلات مرکزی ایران قدردانی میکنم؛ با این خط انتقال آب به فلات مرکزی ایران، تنها آب به فلات مرکزی نمیرسد بلکه مهمتر از آن امید است که به این مناطق میرسد و لازم است نام این خط انتقال آب را «خط انتقال امید» بگذاریم.
اردکانیان وزیر نیرو؛ اختصاص ۲۶ میلیارد مترمکعب آب به سه استان جنوبی
اردکانیان در این مراسم گفت: ۲۶ میلیارد مترمکعب آب بدون نمکزدایی به سه استان هرمزگان، بوشهر و سیستان و بلوچستان از محل آب دریای خلیجفارس تخصیص یافت که صرف خنک کردن برجهای خنککننده نیروگاهها، آبزیپروری و غیره خواهد شد.
نکته مهمی که اردکانیان به آن اشاره کرد این بود؛ امروز شیرینسازی آب دریا یکی از پروژههای مهم در جهان محسوب میشود، بهطوریکه ۷۵ درصد نمکزداییها در منطقه ما انجامشده، بیش از ۸۵۰ آبشیرینکن در منطقه خلیجفارس مشغول فعالیت است که ۲۵ مورد آنها آبشیرینکنهای بزرگ با ظرفیت بیش از ۱۰۰ هزار مترمکعب در شبانهروز هستند و پروژه امروز نیز از همین پروژههاست.
از حدود ۶۷ سال پیش در این منطقه نمکزدایی از آب در کشورهای همسایه انجام میشد و امروز به دلیل دستیابی به فناوری، امکان اقتصادی کردن چنین طرحها و پروژههایی وجود دارد.
در دولت «تدبیر و امید» مطالعه انتقال آب از خلیجفارس و دریای عمان به ۱۷ استان کشور آغاز شد که اکنون به انتها رسیده، ۱۷ استانی که سالیانه ۶۰ میلیارد مترمکعب مصرف آب سطحی و زیرزمینی دارند که دو میلیارد مترمکعب آن در بخش صنعت مصرف میشود.
از مجموع ۲۶ میلیارد مترمکعب آب تخصیصیافته به سه استان یادشده، ۱۳ میلیارد مترمکعب آب بدون نمکزدایی در حال بهرهبرداری است.
- منبع خبر : گاهاننیوز
Monday, 9 September , 2024