درگذشت کریم اکبری‌مبارکه بر اثر کرونا، در شرایطی که مشخص شد همین اواخر و در اوج شیوع این ویروس در کشور، مقابل دوربین‌های یک سریال تلویزیونی بوده‌ است، حالا صدای بلند آژیرهای قرمز را برای پروژه‌های پربازیگر تلویزیونی به صدا درآورده است؛ هرچند پیشتر هم ابتلای چند بازیگر به کرونا در شرایطی که آنها هم درگیر بازی در سریال‌ بودند، ‌می‌توانست زنگ خطری به حساب آید برای پیشگیری از اتفاقاتی بزرگتر از این دست.

به گزارش گاهان‌نیوز به نقل از ایسنا، اگرچه مختصات بیماری کووید ـ ۱۹ به گونه ای است که به طور قطع نمی توان اعلام کرد، قربانی آن، دقیقا چگونه و چه زمان پذیرای این ویروس منحوس شده است، اما قطع به یقین یکی از راهکارهای اساسی برای جلوگیری از انتقال این بیماری، بارها و بارها پرهیز از اجتماعات گروهی و فعالیت های دست جمعی عنوان شده است؛ شرایطی که با ذات ساخت یک پروژه تلویزیونی آن هم از نوع پربازیگرش همخوانی چندانی ندارد؛ خصوصا که بازیگران هم چاره ای جز برداشتن ماسک هایشان مقابل دوربین ها ندارند.

از طرفی «آنتن تلویزیون را نمی توان خالی نگه داشت و هنرمندان هم همچون کارکنان سلامت برای سلامت روح مردم تلاش می‌کنند»؛ این توجیهی نسبتا منطقی است که این روزها از سوی تهیه کنندگان سریال ها عنوان می شود و با همین رویکرد هم در شرایطی که آمار قربانیان کرونا در کشور طی یک روز به بیش از ۳۶۰ نفر رسیده است، پروژه های متعدد تلویزیونی با تعداد بازیگران بالا همچنان در شهرهای مختلف کشور می تازند و هنرمندان هم چاره ای جز همراهی و پذیرش این شرایط ندارند؛ این در حالی است که تلویزیون می توانست با کمی مدیریت بیشتر و هماهنگ کردن شرایط ساخت سریال های پربازیگر و برنامه های پرعوامل با اوج و فرود کرونا در کشور، تا حدودی از مشکلات و خطرات احتمالی بکاهد.

خصوصا که برخی پروژه ها در بدو امر و با ابتلای خفیف چند بازیگر به کرونا، پیش از آنکه فاجعه ای جدی تر رقم بخورد، زنگ هشدار را برای سازندگانشان به صدا درمی آورند اما متولیان امر معمولا یا هشدارها را نمی شوند و یا گوش هایشان را می گیرند تا نشنوند.

سریال «جشن سربرون» به عنوان آخرین پروژه ای که مرحوم کریم اکبری مبارکه در آن بازی کرده و بسیاری ابتلای او به کرونا را به ایفای نقش در این مجموعه نسبت می دهند، پیشتر با هشدار ابتلای لاله اسکندری به کرونا همراه شده بود.

اسکندری ۲۸ مهر ماه از ابتلا به ویروس کرونا خبر داد و عنوان کرد که با وجود رعایت تمام پروتکل های بهداشتی و زره پوش شدن، باز هم به این بیماری دچار شده است.

او در همان زمان عنوان کرد که نگران همکارانش است که چند روز گذشته طی تصویربرداری سریال همراهش بوده‌اند.

در پی این اظهارات، ایسنا در تماس با حس نجاریان، تهیه کننده جشن سربرون وضعیت سلامت سایر عوامل را جویا شد که او گفته بود، «خدا را شکر بقیه عوامل فعلا حاشان خوب است. ما تمهیدات زیادی را در نظر گرفته بودیم. معلوم نیست این بیماری چطور آدم‌ها را گرفتار می‌کند.»

این تهیه‌کننده با بیان اینکه ۲۹ مهر ماه از همه عوامل و بازیگرانی که سر صحنه بودند قبل از اینکه جلوی دوربین بروند تست کامل گرفته شده است، افزوده بود:‌ نتیجه‌ تست‌ها هنوز مشخص نشده است. باید جواب تست‌ها بیاید تا ببینیم خدای ناکرده شخص دیگری گرفتار بیماری نشده باشد؛ اما به نظرمان بقیه سلامت هستند چون نشانه هایی در کسی نیست.

حالا بعد از حدود ۱۰ روز از آن اتفاق، متاسفانه خبر درگذشت یکی از بازیگران سریال منتشر می شود؛ خبری که بسیاری از هنرمندان را منقلب و نگران کرده و البته تاکنون با واکنشی رسمی از سوی مسوولان صداوسیما همراه نبوده است.

هرچند تهیه کننده بار دیگر تنها فردی است که در مقام پاسخ برمی آید و تاکید می کند که همه پروتکل های لازم را رعایت کرده اند. از عوامل صحنه تست گرفته اند، گریمورها هم تست‌هایشان منفی بوده است. کریم اکبری هم سر صحنه بوده که پزشک با تب‌سنجی متوجه شد او حالش خوب نیست و بلافاصله از سر صحنه او را به منزل فرستادیم. از هفته پیش در منزل در حال استراحت بود که چند روز پیش به دلیل وخامت حالش او را در بیمارستان بستری کردند و حالا هم پس از درگذشت، برای احترام به وی، به مدت سه روز سریال را متوقف کرده اند.

فاطمه معتمدآریا ـ رییس انجمن بازیگران خانه سینما ـ از نخستین واکنش دهندگان به این اتفاق بود. او در یادداشتی آرزو کرد که به بهای سنگین جان باختن هنرمندان تکرارناشدنی تئاتر و سینما، تدابیری فوری و موثر برای دور کردن سایه شوم و مرگبار این بیماری از محیط کاری بازیگران اندیشیده شود.

سید غلامرضا موسوی، رییس اتحادیه تهیه‌کنندگان سینمای ایران هم تاکید کرد که تهیه‌کنندگان در پروژه‌های سینمایی و سریال‌ها مدیر و مسئول پروژه هستند و بنابراین انتظار می‌رود که همچنان با رعایت پروتکل‌های بهداشتی حافظ جان تک تک اعضای پروژه باشند و اجازه ندهند که فرد یا افرادی با عدم رعایت نکات بهداشتی به جان دیگر همکاران پروژه لطمه وارد کنند.

اما لاله اسکندری پس از درگذشت همکارش چنین نوشت:

«آقای مبارکه عزیز…انسان شریف….بازیگر بی حاشیه….چه مظلومانه از میان ما رفتید
با احساس مسئولیتی که داشتید برای این که کار گروه لنگ نماند با وجود ضعفی که داشتید جلوی دوربین رفتید…. و گفتید دخترم باید در این حرفه صبوری کنید…. و این شد نتیجه صبوری شما…. و حسرت و افسوسی که بر دل همه گذاشتید…. جایتان تا همیشه سبز خواهد ماند….
روزهای سیاه کرونا رکورد می‌زند و روزانه بالغ بر ۴۰۰ نفر از هموطنانمان جان خود را از دست می دهند. خیلی از مشاغل تعطیل شده است اما ظاهرا سینما و تلویزیون جزو شغل ها به حساب نمی آیند و من و همکارانم در بدترین شرایط باید در صحنه حضور داشته باشیم‌…… چرا نهادهای مربوطه به این اتفاقات ورود نمی‌کنند تا حداقل برای مدتی تولید پروژه ها را متوقف کنند… آیا حتما باید جان عزیز همکار دیگری گرفته شود تا متوجه بحرانی بودن شرایط شویم!!»

  • منبع خبر : ایسنا