ما همزمان خواهان عدم تشدید تنش و واکنشهای احساسی هستیم زیرا این امور به نتایج مثبت نمیانجامد.
ما همچنین از ایران می خواهیم که حسن نیت خود در برنامه هسته ای را اثبات کند تا دانشمندان و شهروندان ایران در معرض خطر قرار نگیرند. بنابراین ضروری است که ایران اهداف خود از برنامه هسته ای را مشخص کند و تسلیم خواسته های بین المللی در این امر باشد.
المعلمی در پاسخ به این سوال که برخی ها می گویند این عملیات نتیجه نشست محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در شهر نیوم بوده است گفت: همان طور که وزیر خارجه سعودی گفت این نشست از اصلا برگزار نشد و این اخبار صحت ندارد.
نماینده عربستان سعودی در پاسخ به این سوال که با توجه به این مقوله که “بعد از شدید شدن مشکلات فرجی حاصل می شود” آیا به نظر شما بعد از ترور محسن فخری زاده و سردار سلیمانی و روی کار آمدن جو بایدن در آمریکا که خواهان عادی سازی امور است، اختلافات میان کشورهای عربی حاشیخ خلیج فارس و ایران حل خواهد شد، گفت: همه ما خواهان عادی شدن امور هستیم، همه ما خواهان کاهش تنش هستیم، همه ما به دنبال ایجاد همکاری و روابط بر اساس حسن همجواری و احترام متقابل و عدم دخالت در امور دیگران هستیم. این فقط خواسته بایدن نیست این خواسته ما هم هست اما این امر نیازمند این است که همه طرف ها رغبت داشته باشند نه اینکه یک طرف رغبت داشته باشد و طرف دیگر همچنان تهدید کند، به طور مداوم موشک شلیک کند و از سرکشها و تروریست ها حمایت کند. من ارتباطی بین این مساله و ترور دانشمند هسته ای ایران نمی بینم و همانطور که اول گفتم ما ترور این دانشمند را محکوم می کنیم و به شکل مطلق سیاست ترور را نمی پذیریم.
وی در رابطه با پیشنهاد توافق عدم تعرض که از سوی ایران مطرح شد هم گفت: آخرین شخصی که پیشنهاد توافق عدم تعرض را مطرح کرد صدام حسین بود که چند روز قبل از حمله به کویت این پیشنهاد را مطرح کرد بنابراین ما به این پیشنهادات اعتمادی نداریم و ممکن است به تعرض منجر شوند، این دعوت به مذاکره ها و پیشنهادها تا زمانی که ایران سیاست ها و رفتارهایش در منطقه را تغییر ندهد بی نتیجه خواهد بود.
المعلمی مدعی شد: سیاست های آمریکا در رابطه با ایران ثابت است و ربطی به شخصیت ها ندارد و آن سیاست این است که ایران به سلاح هسته ای دستیابی نداشته باشد، نقش سلطه گری در منطقه ایفا نکند و از تروریست ها در منطقه حمایت نکند. این مسائل اساسی هستند و دولت آمریکا چه در زمان ترامپ باشد و چه در زمان بایدن در این رابطه اختلاف نظر ندارند. بنابراین ما امیدوار هستیم که همکاری مستحکمی با رئیس جمهور آینده آمریکا در رابطه با سیاست های منطقه داشته باشیم.
وی در پاسخ به این سوال ها که برخی گزارشات می گویند که ایران هر چقدر به آن فشار وارد شود نفوذش در عراق، سوریه و اردن را بیشتر میکند و هرگاه دانشمندی ایرانی ترور شود سطح غنی سازی اورانیوم را بیشتر می کند، آیا شما موافق این دیدگاه هستید، گفت: نمی دانم که این گزارشات چه اندازه دقیق هستند اما اگر همچین گزارشاتی وجود داشته باشد نشان دهنده کوتاه نظری است و در این موارد نباید احساساتی تصمیم گرفت. اگر ایران این سیاست را در پیش گرفته است باید گفت که سیاست های ایران غیرمسولانه است ایران باید بازنگری کند و راه درست و عقلانی را انتخاب کند.
- منبع خبر : ایسنا
Thursday, 12 September , 2024