نشست خبری دومین سوگواره فیلم کوتاه عاشورایی «تصویر دهم» با حضور مجید مجیدی و محمد رهبر، مدیر و دبیر رویداد در ساختمان نوریاس زعفرانیه برگزار شد.

گاهان نیوز،مجید مجیدی کارگردان سینما: روز خبرنگار را تبریک و آغاز ماه محرم را تسلیت می‌گویم. امسال این توفیق را داریم که دومین دوره سوگواره را با عنوان تصویر دهم آغاز کنیم. متاسفانه همچنین درگیر کرونا هستیم و این موضوع بسیاری از برنامه‌های ما را با مشکل مواجه کرد. اما با این وجود امید داریم که هنرمندان بیشتری در این عرصه فعال شوند. عاشقان حسینی حتما پرتکل‌ها را رعایت می‌کنند و جا دارد امسال نیز به این وسیله رویدادهای این موضوع ثبت و ضبط شود.

سال گذشته تمرکز بر این بود که دوربین‌ها در خانه باشد ولی امسال اعلام می‌کنیم عزیزان این امکان را دارند که در همه عرصه‌ها چه در هیأت‌ها و چه در دسته‌های عزاداری و گوشه کنار کشور این موضوع را به تصویر بکشند. زمان فیلم ها مانند سال قبل ۵ دقیقه است تا در کوتاه‌ترین زمان زیباترین لحظات منعکس شود.

یکی از برنامه‌های این دوره از جشنواره برگزاری ورکشاپ برای علاقمندان به ساختن فیلم در این حوزه بود ولی باتوجه به شرایط کرونا این امر میسر نشد. امیدوارم در سال‌های آینده این توفیق را داشته باشیم. در امر داوری این دوره نیز خودم به عنوان داور تحمیلی جشنواره، رضا میرکریمی همچون دوره گذشته و نیما جاویدی که امسال به جمع ما اضافه شده ارزیابی آثار را برعهده داریم.

تلاش داریم این فرهنگ حسینی را حفظ کنیم و در بهترین نحو ممکن ارائه دهیم چرا که احساس می‌کنیم جای چنین نگاه‌هایی در سینمای ما خالی است و به همین دلیل جا دارد اینجا باردیگر از مسئولان بخواهم شرایط نمایش فیلم سینمایی «رستاخیز» را فراهم کنند. احمدرضا درویش نزدیک به ۷ سال برای تولید این فیلم زمان گذاشت و جا دارد که از او تقدیر به عمل بیاوریم. ما باید کاری کنیم که راه برای ساختن آثار دیگر در این حوزه باز شود اما متاسفانه متوقف شدن فیلم رستاخیز سبب شد تا بسیاری رغبت نکنند که در این حوزه حضور پیدا کنند و اکنون تهیه‌کنندگان نیز ریسک سرمایه‌گذاری روی این حوزه را نمی‌پذیرند.

سال گذشته تمرکز ما این بود که سوگ در خانه در خانه‌ها باشد، امسال تجربه شرایط کرونایی را از سر گذارنده و احساس من این بود که در حفظ شرایط کرونایی فعال‌تر خواهیم بود و می‌شود دوربین را به بیرون از خانه‌ها هم برد. به همین دلیل فکر کردیم این محدودیت را برداریم. اما این به این معنا نیست که پرتکل‌ها رعایت نشود. قطعا الویت اول رعایت پرتکل‌هاست.

شرایط کرونایی در این موضوع بی‌تاثیر نبوده و سبب شده تا نتوانیم خیلی روی این موضوع تمرکز کنیم. اما در حال صحبت با دوستانی در کربلای معلی هستیم تا در سال‌های آینده جشنواره را حتی با تمرکز آنجا برگزار کنیم.

رهبر مدیر و دبیر رویداد: ما پارسال ۲۲۰ فیلم دریافت کردیم که از این میان ۳۳ فیلم انتخاب و در یکی از پلتفرم‌ها به نمایش گذاشته شد. در نهایت ۱۰ فیلم برگزیده و ۳ فیلم از سوی مردم به‌عنوان منتخبان مردمی معرفی شدند. حدود ۲۵ استان در سوگواره پارسال حضور داشتند و به این وسیله توانستیم جریانی را برای حفظ فرهنگ حسینی در اکثر نقاط کشور داشته باشیم.

وی در ادامه صحبت‌های خود از تغییر نام این جشنواره از «سوگ در خانه» به «تصویر دهم» و برگزاری مستمر آن در سال‌های آتی خبر داد و گفت که کلمه دهم در عنوان تصویر دهم نماد روز عاشورا است.

در حال پیگیری و رایزنی هستیم که حرم کربلا نیز جز حامیان این جشنواره باشند. علاوه بر این شبکه کربلا نیز در کنار ماست و حمایت‌هایی را انجام می‌دهد.

برای تعداد فیلم هیچ محدودیتی نداریم و هر هنرمند هر میزان که بخواهد می‌تواند فیلم‌هایی را تا اربعین حسینی برای ما بفرستد. اگر کرونا سبک‌تر شود ما فیلم‌ها را در سه روز اکران عمومی می‌کنیم ولی در غیر اینصورت آثار در یک پلتفرم اکران شده و برگزیدگان معرفی می‌شوند. در این دوره ۵ فیلم به عنوان برگزیده مردمی معرفی می‌شوند.

اگر اکران عمومی داشته باشیم؛ در پایان سه روز اکران که انتهای ماه صفر است، اختتامیه را برگزار می‌کنیم اما در غیر اینصورت اختتامیه ۱۷ ربیع برگزار می‌شود. این موضوع کاملا به کرونا بستگی دارد. جوایز این دوره هم برای سه اثر برتر به ترتیب پنج سکه، چهار سکه و سه سکه خواهد بود. پنج فیلم مردمی هم خواهیم داشت که به هر یک یک سکه داده خواهد شد. جایزه این خیریه هم متعاقباً اعلام می‌شود.

  • منبع خبر : هنر آنلاین