گاهان نیوز، فرید نجفی روز دوشنبه در مراسم بیست و یکمین جشنواره پژوهشی ابوریحان که به منظور معرفی برترین پژوهشگران و طرح های علمی حوزه سلامت در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، اظهار داشت: روابط بین الملل باید پُر رنگ شود. شرایط تحریم رودربایستی ندارد و بسیاری از مقاله های ما به دلیل تحریم ها چاپ نمی شود.
شاخص های موجود نشان می دهد که ایران در میان ۲۵ کشور رتبه ۱۳ را از نظر شاخص ضریب تاثیر گذاری دارا است.
در کشور بخش ها و جایگاه های متعددی به تولید علم می پردازند اما ارتباط و شبکه برقراری این مراکز که به تولیدات هدفمند منجر شود، روشن نیست.
مراکز پژوهشی، وزارت علوم، انجمن های علمی و شبکه های ثبت شده علمی وجود دارند اما ارتباط منسجمی ندارند که در صورت برقراری ارتباط برونداد علمی متفاوت خواهد بود.
لایحه بودجه ۱۴۰۰ یکی از نقاط تاریک در بخش پژوهش است، مشکلات پیش رو حوزه تحقیقات تخصیص اعتبارات است. یکی از نکات لازم لزوم توجه به اخلاق به معنای عام و اخلاق در پژوهش به معنای خاص است.
تولیدات دانشجو نباید به عنوان مایملک معنوی استاد کانالیزه شود
کارآیی شبکه های تحقیقاتی ایران پایین است. شبکه های تحقیقاتی زیادی با نام های مختلف داریم که کارآیی زیادی ندارند.
تقویت انگیزه پژوهشگران جوان را ضروری است، تولیدات دانشجو نباید به عنوان مایملک معنوی استاد کانالیزور شود.
هنوز در زمینه مالکیت داده هایی که با بودجه دانشگاه تولید می شود، شفافیت نداریم در کنار این مسایل رترکشن مقالات در سایه بی اخلاقی ها قرار می گیرد. این نقطه تاریک باید از بین رود.
رترکشن مقاله بیانگر این است که مقاله بدون اصالت بوده و نمی تواند بعنوان مرجع مورد استناد قرار گیرد.
راه علم تعامل با دنیا است
زمانی که به حوزه فناوری ورود می کنیم، جایگاه ۱۴ ایران به جایگاه ۶۷ تبدیل می شود نه به خاطر اینکه استعداد فناور کمتر از پژوهشگر است بلکه به دلیل پیچیدگی های روابط تجاری در کشور و وجود دالان های پرپیچ و خم بروکراسی است.
این جایگاه با جایگاه پژوهشی ما تناسب ندارد و در عین حال تلاش نمی کنیم بروکراسی اداری را کاهش دهیم.
در کنار تمام مشکلات، منطقه آسیا و جنوب آسیا ایران یکی از استعدادهایی است که جای رشد دارد. در دنیا در آینده یک درصد اختراعات بر پایه نفت خواهد بود در حالی که عمده آن ها به علم مربوط است.
در حال حاضر فناوری در حوزه درمان در تمام کشورها در رتبه دوم قرار دارد. در این زمینه در ایران نیاز به افزایش ارتباط با صنعت در کشور هستیم.
راه پیش رو طولانی است و فرصت های زیادی وجود دارد. رقابت تنگاتنگ با دنیا داریم و باید به کاروان جهانیان بپیوندیم. راه علم تعامل با دنیا است. اگر این ارتباط برقرار باشد اندیشه های پرتوان کشور به طور قطع به شکوفایی می رسد.
بیست و یکمین جشنواره ابوریحان بیرونی با انتخاب نفرات برگزیده در بخش های بین المللی، ملی، پژوهشگران، فناور، مقاله، کتاب، مجله و دانشجویان منتخب و تقدیر و تجلیل از
- منبع خبر : ایرنا
Thursday, 12 September , 2024